Ministerul Agriculturii alocă fonduri de peste 200 mil. euro pentru pescuit şi afaceri maritime: „Obiectivul prioritar este să luaţi toţi banii“

Autor: Florentina Niţu 25.02.2019

Ministerul Agriculturii alocă fonduri de 223,4  mi­lioane de euro pentru dezvoltarea pescuitului şi afacerilor martime, prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), ale cărui linii de finanţare s-au deschis în 20 februarie 2019, potrivit reprezentanţiilor ministerului.

Din valoarea totală a POPAM, 168,4 milioane de euro reprezintă contribuţia FEPAM (Fondul European pentru Pescuit şi Afaceri mMaritime), mai exact 30%.

„Obiectivul pe care îl urmărim este să venim în sprijinul fermierilor, cu soluţii reale şi să demonstrăm că pescarii şi fermierii piscicoli găsesc re­zonanţă în rândul autorităţilor pentru înţelegerea feno­menelor şi mai mult în rezolvarea problemelor. (…) Obiectivul prioritar este să luaţi toţi banii, la care avem dreptul şi pe care trebuie să îi folosim“, a spus Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.