CFR a anunţat compania câştigătoare pentru dublarea căii ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti

Autori: Alina Botezatu , Mediafax 25.02.2019

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat societatea SC Porr Construct SRL câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru „Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti (proiectare şi execuţie)”, oferta financiară depusă fiind de 50,49 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului (proiectare şi execuţie) este de 17 luni, iar sursa de finanţare, pentru realizarea acestui obiectiv, va fi asigurată din fonduri de investiţii de la bugetul de stat, conform CFR.

Contractul prevede lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară pe întreaga distanţă, inclusiv modernizarea „Punctului de Oprire Aeroport”.

„Semnarea contractului între cele două părţi este condiţionată de aprobarea bugetului pe 2019, conform clauzei suspensive menţionată în Anunţul de Participare nr. CN1005560/23.10.2018”, au subliniat reprezentanţii CFR.

Lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti sunt incluse în proiectul Modernizarea liniei Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în cadrul căruia CFR SA a lansat, la data de 12 februarie 2019, licitaţia publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie Faza I - Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.