Producătorului de energie electrică şi termică ​Amonil Slobozia intră în faliment: Tranzacţionarea cu acţiuni, suspendată

Autor: Tibi Oprea 25.02.2019

Tribunalul Ialomiţa a aprobat vineri intrarea în procedura generală a falimentului a producătorului de energie electrică şi termică prin cogenerare Amonil Slobozia (AMO), la cererea administratorului judiciar Expert Insolvenţă S.P.R.L. - Filiala Bucureşti, potrivit unui anunţ la bursă al companiei.

“Admite cererea formulată de administratorul judiciar EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL FILIALA BUCUREŞTI. În temeiul art. 107 alin. (1) litera C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei decide intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei AMONIL SA (date). Potrivit art. 107 alin (2) din Legea nr. 85/2006 dispune dizolvarea societăţii debitoare AMONIL SA”, se arată în anunţ.

În octombrie 2017, acţiunile Amonil Slobozia au avut cea mai mare apreciere a acţiunilor de la bursă, după ce au revenit la tranzacţionare după o perioadă mai lungă de suspendare ca urmare a procedurii de insolvenţă. Acestea au urcat pe parcursul lunii cu aproximativ 95%, pe un rulaj de 55.000 de lei în opt şedinţe de tranzacţionare.

Amonil Slobozia este deţinută în proporţie de 32,2% şi 18,2% de companiile cu acţionari necunoscuţi Zalois, respectiv Jovline, ambele din Belize. 10,8% este deţinut de Salink Limited din Nicosia, iar alţi acţionari au o participaţie de 38,8%. Acţiunile companiei cu o capitalizare de 2,2 mil. lei au fost retrase luni de la tranzacţionare.