General Electric aruncă încă o companie peste bord pentru a nu se scufunda: Gigantul american vinde divizia de biofarma către Danaher, tranzacţie de peste 21 mld. dolari

Autor: Alina Botezatu 26.02.2019

General Electric (GE) a anunţat că îşi vinde operaţiunile de biofarmaceutice către compania de echipamente medicale Danaher Corp, pentru un preţ de 21,4 miliarde de dolari, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

GE a respins, acum aproximativ un an, o ofertă pentru aceleaşi active a Danaher Corp, dar situaţia s-a schimbat după ce a fost numit la conducerea conglomeratului industrial Lawrence Culp, în septembrie 2018.

Tranzacţia face parte din încercarea istoricului gigant american, apărut acum 126 de ani, de a-şi reduce gradul de îndatorare.

GE va primi câştiguri nete de aproximativ 20 de miliarde de dolari pe care le va folosi pentru a-şi acoperi o parte din imensele datorii, care se ridicau la 121 de miliarde dolari, la sfârşitul lunii decembrie.

Aceasta este cea mai mare achiziţie pentru Danaher, care este recunoscută pentru extinderea prin achiziţii.

Businessul de biofarma au reprezentat 15% din veniturile diviziei de sănătate a GE în 2018, rolul acestui business fiind de a face instrumente şi software-uri pentru a sprijini cercetarea şi dezvoltarea medicamentelor.