Un start-up pe zi. Valentina Fărcăşanu, de profesie inginer, aşteaptă venituri de 85.000 de lei din afacerea cu dulceţuri şi conserve pornită prin Start-Up Nation

Autor: Florentina Niţu 26.02.2019

Valentina Fărcăşanu, o antreprenoare din Buzău, a lucrat mai bine de şapte ani ca inginer, dar în 2017 a decis să devină an­treprenor şi a înfiinţat afa­cerea Din Cămara Tri­pleţilor - Aromă şi Savoare, prin care produce dulceţuri şi conserve de legume.

Investiţia totală a fost de 55.000 de euro, iar finanţarea a venit în proporţie de 80% prin programul Start-Up Nation 2017, iar 20% din fonduri proprii.

„Am luat fonduri prin Start-Up Nation 2017, 44.000 de euro, cu care ne-am achiziţionat echipamentele, iar spaţiul l-am amenajat cu fonduri proprii. Investiţia totală a fost de aproximativ 55.000 de euro. Eu am lucrat ca inginer, de la partea tehnică, la producţie şi apoi la calitate, iar în momentul apariţiei copiilor mi-am dat seama că trebuie să fac altceva. De mică am avut o pasiune pentru fructe, eu crescând la ţară, şi astfel am ales domeniul de activitate“, spune Valentina Fărcăşanu, fondatoarea brandului Din Cămara Tripleţilor.