VIDEO. Tiberiu Dobre, Samsung România: 2018 a fost un an bun pentru piaţa de smartphone-uri din România, chiar dacă în a doua jumătate a anului piaţa a dat semne de oboseală

Autor: Adrian Seceleanu 27.02.2019

Valoarea vânzărilor locale de smartphone-uri s-a situat anul trecut la 1,33 miliarde euro, în creştere cu 22% faţă de 2017, pe fondul apetitului ro­mâ­nilor pentru mo­dele de tele­foane in­te­ligente de ultimă ge­neraţie cu preţuri mai ridicate.

„2018 a fost un an bun pentru piaţa de smartphone-uri din România, care a crescut cu 4% ca număr de unităţi, ceea ce este un lucru bun comparativ cu tendinţele din restul Europei. În a doua jumătate a anului piaţa a dat semne de oboseală, în sensul în care ritmul anual de creştere nu a mai fost la fel de accentuat ca în prima parte a anului. Însă, pe întreg anul piaţa a rămas pe creştere“, a declarat pentru ZF Tiberiu Dobre, şeful diviziei telecom din cadrul Samsung România. El a oferit aceste informaţii în cadrul unui interviu acordat ZF la Mobile World Congress (Barcelona), cel mai mare eveniment pentru industria telecom la nivel global.