Americanii de la J.C. Flowers îl aduc pe Robert Hadley, fost şef pe operaţiuni la ABN Amro România, în boardul First Bank

Autor: Anelis Baciu 27.02.2019

Robert Hadley, fost şef pe operaţiuni în cadrul ABN Amro/RBS Bank Bucureşti în perioada 2005 şi 2012, a fost numit vicepreşedinte în cadrul First Bank (fosta Piraeus Bank), instituţie de credit deţinută de americanii de la J.C. Flowers. Din poziţia de vicepreşedinte al First Bank el va coordona o serie de linii strategice precum IT, Organizarea şi Managementul Proceselor şi Operaţiunilor, Administrare Credite şi Logistică, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Totodată, Hadley va superviza o bună parte din proiectele de digitalizare care urmează să fie desfăşurate de bancă în 2019.

“Prin cooptarea lui Robert Hadley în echipa de conducere a băncii ne asigurăm atât un capital suplimentar de experienţă, cât şi o viziune solidă. Sub coordonarea sa dorim să transformăm în mod eficient operaţiunile companiei, cu focus pe tehnologie şi digitalizare“, a declarat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv First Bank

Robert Hadley s-a alăturat echipei First Bank după încheierea contractului cu Aljazira Bank din Arabia Saudită, unde a lucrat pe poziţia de şef de operaţiuni Chief Operations Officer/COO, între 2013 şi 2018. Aici a contribuit la creşterea companiei pe trei direcţii: transformarea tehnologică a operaţiunilor şi infrastructurii, modernizarea operaţiunilor de retail şi creşterea în competenţe a echipei locale de management. Sub conducerea sa, profitul companiei a crescut semnificativ între 2012 şi 2018, ajungând la 277 milioane de euro.

Robert Hadley este un bun cunoscător al pieţei bancare din România, prin prisma experienţei acumulate între 2005 şi 2012 la ABN Amro/RBS Bank Bucureşti din poziţia de COO. El a coordonat activităţile legate de tehnologie, operaţiuni, retail, precum şi creşterea în competenţe a echipei de conducere a operaţiunilor. De asemenea Hadley a condus şi procesul de rebranding legat de transformarea ABN AMRO în RBS, la momentul respectiv. Robert Hadley deţine o diplomă de MBA de la Universitatea Macquarie, din Sydney, Australia, 1994. El este Chartered Accountant, membru al Australian Institute of Chartered Accountants din 1982.