Patru aeronave mari sunt deviate spre Otopeni din cauza războiului din Pakistan. Spaţiul aerian din Pakistan este gol. HARTA interactivă: cum arată ”cerul” deasupra zonei de război vs Europa

Autor: Alina Botezatu 27.02.2019

Mai multe aeronave de mari dimensiuni care vin dinspre Asia către Europa vor face escală, miercuri seara, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pentru alimentare, din cauza situaţiei din Pakistan, a informat Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Ca urmare a situaţiei din Pakistan, care a condus şi la modificarea rutelor de zbor pentru cursele aeriene de lung curier în zona, în această seară vor face escală pe Aeroportul Henri Coandă mai multe aeronave de mari dimensiuni care vin dinspre Asia către Europa”, au precizat reprezentanţii CNAB.

Acestea aparţin companiilor Air France - KLM şi British Airways.

În acest moment, sunt informaţii că patru aeronave de tip Boeing 777 (seriile 200 şi 300) urmează să aterizeze în cursul serii, cele mai multe în jurul orei 18:00, pentru a efectua alimentarea cu combustibil, urmând să decoleze apoi în scurt timp către destinaţia finală.

Harta aeriană deasupra Pakistanului: 

Harta deasupra Europei