Libris.ro ţinteşte afaceri de 50 milioane lei în 2019, plus 25%

Autor: Ioana Nita 28.02.2019

Anul trecut, veniturile librăriei online au crescut cu 28%, la 40 mil. lei, valoarea medie a unei comenzi majorându-se la 80 lei.



Librăria online Libris.ro, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lo­cală de carte online, are în plan să men­ţină şi anul acesta ritmul de creştere al afacerilor la peste 25%, urmând să atingă astfel pragul de 50 milioane de lei, după ce în 2018 veniturile totale s-au situat la 40 milioane lei, cu 28% mai mult comparativ cu anul precedent. Avan­sul din 2018 s-a datorat în principal deschiderii unui depozit nou, care a permis mărirea stocurilor de carte, dar şi revigorării pieţei locale de carte şi evoluţiei pozitive a comerţului online.

„Mutarea în noul depozit şi auto­ma­tizarea acestuia ne permit păstrarea vi­tezei de expediere a cărţilor comandate de clienţii noştri, în condiţiile unui număr în creştere de comenzi plasate zilnic. Momentan avem listate peste 40.000 volume în limba română şi 85.000 vo­lume în limba engleză. Titlurile în ro­mână sunt în stoc în depozitul din Bra­şov. Aşa cum ne-am propus la începutul anului trecut, am crescut cu 20% oferta de carte în limba ro­mână“, a declarat Laura Ţeposu, cofon­dator şi director de dezvoltare în cadrul Libris.ro. Librăria online a investit anul trecut peste 4 mil. euro pentru con­struirea unui depozit nou în Braşov, unde se află de altfel şi sediul Libris.ro, care permite gestio­narea unui stoc per­ma­nent de 3 mi­lioane de cărţi şi produse comple­men­tare cititului. Din investíţie a făcut parte şi implementarea unui sistem de tip WMS (Warehouse Mana­gement Sys­tem) pentru gestio­narea depozitului, prin intermediul căruia se pot procesa peste 10.000 de co­menzi pe zi în circa 24-48h de la plasarea acestora.