NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a înregistrat în 2018 venituri din chirii de 346 mil.euro în regiune, în creştere cu 29%

Autor: Roxana Rosu 28.02.2019
Fondul de investiţii NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a înregistrat anul trecut venituri din chirii de 346 milioane euro în Europa Centrală şi de Est, în creştere cu 29%, în condiţiile în care proprietăţile din România au cea mai mare pondere în portofoliu, de 36%, urmate de cele din Polonia (24%) şi Ungaria (10%).
 
Profitul brut (EBITDA) al companiei a fost de 324 milioane de euro. Totodată, la nivelul tuturor centrelor comerciale s-au înregistrat 307 de milioane de vizite, iar vânzările chiriaşilor au crescut cu 7,5%.

Valoarea totală a portofoliului de proprietăţi directe deţinut de NEPI Rockcastle este de peste 5,9 miliarde de euro, cu 20% mai mare decât la sfârşitul anului 2017.

În 2018, companian a realizat investiţii de 854 milioane de euro în regiune, din care peste 594 milioane de euro au fost alocate pentru achiziţia de proprietăţi premium, iar peste 260 milioane de euro au fost investite în terenuri şi în dezvoltarea proiectelor premium.

“Cu o experienţă de peste 11 ani în Europa Centrală şi de Est, NEPI Rockcastle a dobândit un know-how semnificativ în gestionarea proiectelor de retail real estate, precum şi un portofoliu mare de centre premium în ţări diferite. În acest sens, ne vom concentra în continuare pe managementul activ al portofoliului nostru de proprietăţi, acesta reprezentând strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. În 2018, am realizat investiţii semnificative în proprietăţile noastre pentru a ne asigura că acestea rămân destinaţia numărul unu în comunităţile din jurul lor. Având în vedere faptul că se află în cea mai bună poziţie în care poate beneficia de oportunităţile de creştere din regiune, NEPI Rockcastle şi echipa sa sunt încrezători în evoluţia operaţiunilor care vor genera în continuare valoare şi stabilitate, atât pentru companie, cât şi pentru comunităţile în care activează”, a declarat Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle.