Planuri mari la TMK Artrom: extindere cu 60% a capacităţii de producţie de la Slatina

Autori: Răzvan Botea , Sorin Pâslaru 01.03.2019

Producătorul de ţevi industriale TMK Artrom din Slatina are planuri de extindere a capacităţii de producţie de la 200.000 de tone de ţevi industriale anual la 320.000 de tone până în anul 2024. Compania a avut anul trecut venituri de 1,4 mld. lei, în creştere cu 18% faţă de anul 2017.

„Rentabilitatea unui produs comodity în metalurgie este până în 10%. Profitabilitatea la un produs premium, pe de altă parte, la noi poate varia între 15 şi 36%. În SUA vindem numai premium. Piaţa a rămas constantă ca preţ net, după ce am plătit taxele vamale“, a spus Adrian Po­pescu, directorul general al TMK Artrom Slatina, în cadrul unui eveniment organizat de companie.

Producă­torul de ţevi industriale din Slatina exportă peste 80% din producţie în cea mai mare parte pe piaţa europeană sau americană şi este furnizor direct pentru Dacia, atât pentru fabrica Renault din Piteşti, cât şi pentru alte centre de producţie.

Compania livrează pentru mai multe mărci din industria auto, de foraje, electronice, electrocasnice. În 2018 compania cu centrul de producţie în Slatina a investit

100  mil. lei în modernizarea procesului de producţie, iar în ultimii 3 ani investiţiile au fost de 300 mil. lei.