Liviu Dragnea spune că România nu are şef al Armatei pentru că nu vrea Klaus Iohannis: E fără precedent într-un stat NATO

Autori: Loredana Ficiu , Mediafax 03.03.2019

Liviu Dragnea a declarat, duminică la Gorj, că din cauza lui Klaus Iohannis ţara noastră nu are şef al Statului Major al Apărării, ceea ce este fără precedent într-un stat NATO, precizând că preşedintele face aceste lucruri pentru a obţine un nou mandat la Cotroceni.

„România nu are şef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat şi să scape de relele pe care le-a făcut. (...) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această ţară e PSD”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizaţia PSD Gorj.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Totodată, MApN a cerut în instanţă decretului semnat de Iohannis, iar magistraţii l-au suspendat până la soluţionarea dosarului. În acest moment, Statul Major al Apărării este condus de un locţiitor.