Ministerul Finanţelor continuă în martie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie

Autor: Mediafax 04.03.2019

Românii pot subscrie începând de astăzi pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei din cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la unu, doi, trei şi cinci ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi respectiv 5%.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fiind eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Veniturile aferente sunt neimpozabile, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Finanţelor într-un comunicat de presă. Titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 4 - 22 martie 2019 de la Trezoreria Statului; în perioada 4 - 21 martie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 4 - 20 martie 2019 din mediul rural. Investitorii îşi pot anula subscrierile deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În cursul lunii februarie, Finanţele au atras de la micii investitori 700 mil. lei.