Best of ZF Power Summit ‘19. Black Sea Oil & Gas: Proiectul din Marea Neagră trebuie să fie matur, aşa că nu vedem un exit pe termen scurt

Autor: Roxana Petrescu 04.03.2019

♦ Cu un fond de investiţii în spate, gigantul Carlyle, cel mai probabil proiectul din Marea Neagră, operat acum de Black Sea Oil & Gas (BSOG), va fi scos la vânzare, nu înainte însă să ajungă la maturitate, moment echivalent cu începerea producţiei ♦ BSOG a anunţat anul acesta că va demara investiţia, prima de acest fel din Marea Neagră după 1989, cele mai importante lucrări urmând să aibă loc în 2020, a spus Mark Beacom, şeful BSOG, prezent în calitate de speaker la cea de-a opta ediţie a ZF Power Summit.



„Durează cam 25 de luni de la decizia finală de investiţii până la primele molecule. Lucrările importante încep în 2020“, a declarat Mark Beacom.

Investiţia pe care o va demara Black Sea Oil & Gas în platoul continental al Mării Negre este estimată la 400 mil. dolari pentru a scoate la suprafaţă gaze în valoare la zi de peste 2 mld. dolari.

Punga de gaze identificată în zona de mi­că adâncime a Mării Negre, la 126 de kilometri de ţărm, conţine o cantitate de circa 10 miliarde de metri cubi, producţia anuală fiind de un miliard de metri cubi, echivalentul a 10% din consumul naţional.