Bursa românească, plus 4% în primele două luni din 2019. În februarie indicele BET a urcat cu 10,4%

Autor: Liviu Popescu 04.03.2019

Continuarea discuţiilor cu privire la implicaţiile Ordonanţei 114 şi sezonul de raportări financiare pentru 2018 au făcut ca luna februarie din 2019 să fie cea mai bună a doua lună a unui an din ultimele două decenii.

Bursa de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţiile de evaluare financiară, a urcat cu 4% în primele două luni din 2019 şi a reuşit ca în februarie nu doar să recupereze integral scăderea de 5,9% din luna ianuarie, ba chiar să treacă în teritoriul pozitiv, potrivit datelor BVB.

Astfel, în februarie, lună în care companiile listate şi-au prezentat rezultatele financiare pentru 2018, indicele principal BET a urcat cu 10,4% şi a înregistrat cel mai bun ritm lunar de creştere din 2012 încoace, potrivit datelor agregate de ZF.

Adrian Cojocar, director general adjunct la Patria AM, spune: „Cu toate că în februarie nu s-a clarificat nimic din incertitudinile introduse de ordonanţa guvernului, investitorii aşteaptă ca în urma discuţiilor cu mediul privat să rezulte o îndulcire a efectelor OUG114 asupra profitabilităţii companiilor de la bursă“.