Funcţia primită de Olguţa Vasilescu, după ce a fost refuzată în repetate rânduri de preşedintele Iohannis: îl va înlocui pe Mircea Drăghici în funcţia de secretar al Camerei

Autor: Catalina Iordache 04.03.2019

Deputatul PSD Mircea Drăghici a demisionat din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, decizia care va fi votată luni în Biroul Permanent. Noua propunere a social-democraţilor va fi Lia Olguţa Vasilescu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Mircea Drăghici a fost propus de PSD secretar al Camerei Deputaţilor în septembrie 2018. Anterior, deputatul PSD a fost chestor al forului legislativ.

Lia Olguţa Vasilescu va fi, de asemenea, consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură, pentru a realiza obiectivele promise în campania electorală, după cum a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, duminică.

Vasilescu a fost ministru al Muncii în guvernarea PSD şi ulterior a fost propusă la ministerul Dezvoltării. După ce a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, Vasilescu a devenit propunerea pentru portofoliul de la Transporturi. A fost însă refuzată în mod repetat de şeful statului. De asemenea, şi Drăghici a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, însă s-a retras după ce şeful statului a refuzat să dea un răsouns după mai multe refuzuri.