Două firme din Câmpina se alătură protestului suceveanului care a construit un metru de autostradă

Autor: Laura Petrescu 05.03.2019

Două firme din Câmpina, judeţul Prahova, au decis să se alăture protestului omului de afaceri din Ştefan Mandachi, din Suceava, care a construit un metru de autostradă, şi vor suspenda activitatea, pentru 15 minute, în 15 martie, la ora 15.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, corespondentului MEDIAFAX, consiliul de administraţie al celor două societăţi din Câmpina, care au ca obiect de activitate fabricarea de materiale de construcţii, anunţă suspendarea activităţii în data de 15 martie 2019, la ora 15.00, pentru 15 minute.

“Am luat această decizie în semn de solidaritate cu antreprenorul Ştefan Mandachi, din Suceava, care în ziua şi la ora menţionate va sista, timp de 15 minute, activitatea în toate societăţile pe care le deţine şi va inaugura kilometrul de autostradă construit din resurse proprii, ca o reacţie la dezinteresul autorităţilor faţă de dezvoltarea infrastructurii rutiere”, se arată în sursa citată.

Reprezentanţii celor două societăţi prahovene spun că îşi doresc autostrada Ploieşti - Braşov, “despre care se vorbeşte de atâta vreme, dar nu se face nimic”.

“Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ştefan Mandachi, şi noi suntem nemulţumiţi de lipsa de interes a autorităţilor faţă de construcţia de autostrăzi în România. Noi ne dorim autostrada Ploieşti - Braşov, despre care se vorbeşte de atâta vreme, dar nu se face nimic! Drumurile naţionale sunt sufocate, pierdem timp preţios, pierdem ore şi zile din viaţa noastră în coloane nesfârşite. Şoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieţi, dar şi pentru că o infrastructură bună ajută enorm la o dezvoltare economică reală a acestei ţări”, mai scrie în comunicatul de presă citat.

Reprezentanţii celor două societăţi mai spun că prin acest gest îşi doresc să tragă un semnal de alarmă şi să se construiască autostrăzi.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mandachi îi provoacă pe Ion Ţiriac, Gigi Becali şi Viorel Cataramă.

Mandachi a anunţat, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul şi, până acum, a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere, dar şi că în ultimii 30 de ani, pe şoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populaţiei unui oraş precum Alba Iulia.