Top 10 cei mai tineri miliardari ai lumii. CEO-ul Facebook a fost surclasat de cunoscutul model Kylie Jenner

Autor: Iulian Tenchiu 09.03.2019

Topul Forbes al celor mai tineri miliardari din lume s-a reactualizat în această saptămână, Kylie Jenner a devenit oficial cel mai tânăr miliardar din listă. Aici se regăsesc figuri foarte cunoscute precum Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, şi Evan Spiegel, omul din spatele platformei Snapchat, scrie Buiness Insider.

La doar 21 de ani antreprenorul şi modelul american Kylie Jenner deţine o avere estimată la aproximativ un miliard de dolari, reuşind astfel să ocupe primul loc în lista Forbes a celor mai tineri miliardari din lume şi să îl depăşească pe preşedintele Facebook, Martin Zuckerberg.

Top 10 cei mai tineri miliardari ai lumii:

1. Sergey Brin

Co-fondatorul Google a fost listat de Forbes în 2004, înainte să implinească 31 de ani,

cu o avere estimată la 27 mld. de dolari.

2. Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmes este o antreprenoare americană, fondatoarea şi conducătoarea firmei Theranos care se ocupă cu analiza probelor de sangvine. În 2014 averea lui Holmes a fost evaluată de Forbes la 4.5 mld. de dolari, la acel moment ea avea doar 30 de ani.

3. Eduardo Saverin

La 28 de ani co-fondatorul Facebook a reuşit să intre în topul realizat de Forbes cu o avere estimată la 1 mld. de dolari. Succesul se datorează faptului că Saverin deţine 5% din cunoscuta platformă.

4. Patrick Collinson

În 2016 la doar 26 de ani, Collinson a reuşit să intre în rândul elitei, averea co-fondatorului companiei de plăţi online Stripe a fost estimată de Forbes la 9.2 mld. de dolari.

5. Bobby Murphy

Averea co-fondatorului Snapchat în vârstă de 27 de ani a fost evaluată în 2015 de Forbes la 1 mld. de dolari.

6. Dustin Moskowitz

Unul dintre cei 5 fondatori ai Facebook, Dustin Moskowitz a reuşit să intre în 2010 în topul realizat de Forbes cu o avere estimată la 1 mld. de dolari. Moskowitz a reuşit să intre în top datorită faptului că deţine 6% din cunscuta reţea de socializare.

7. John Collinson

John Collinson a intrat în rândul miliardarilor la 26 de ani alături de fratele său, Patrick Collinson în anul 2016, potrivit Forbes.

8. Evan Spiegel

CEO-ul şi co-fondatorul platformei Snapchat, în vârstă de 25 de ani a intrat în 2015 în topul miliardarilor realizat de Forbes.

9. Mark Zuckerberg

La doar 23 de ani, în 2008, preşedintele Facebook deţinea o avere estimată la 1 mld. de dolari, figurând pe lista Forbes ca fiind cel mai tânăr miliardar din lume. Zuckerberg şi-a menţinut poziţia până în acest an, când a fost depăşit de modelul american Kylie Jenner.

10. Kylie Jenner

Jenner este la vârsta de 21 de ani cel mai nou şi cel mai tânăr membru al topului Forbes, compania sa Kylie Cosmetics fiind evaluată la aproximativ 900 de milioane de dolari.