Schimbare majoră în topul miliardarilor: Bernard Arnault, francezul din spatele grupului de lux LVMH, îl depăşeşte pe Warren Buffett

Autor: Alex Ciutacu 06.03.2019

Titanul luxului la nivel mondial, Bernard Arnault, l-a eclipsat pe legendarul investitor Warren Buffett, care conduce Berkshire Hathaway, şi a devenit al treilea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg.

Averea francezului a crescut cu 14,5 miliarde de dolari de la începutul anului şi a ajuns la un total de 83,1 miliarde dolari, în timp ce averea legendarului investitor american a rămas la 83 miliarde dolari – Buffett înregistrând pierderi de 848 milioane dolari de la începutul anului.

Arnault, preşedintele companiei LVMH care deţine branduri precum Louis Vuitton, este de asemenea singurul european care a ajuns în top trei miliardari din lume pe lângă spaniolul Amancio Ortega – care deţine imperiul Inditex.

Cea mai mare parte din averea lui Arnault este în participaţii la Christian Dior şi LVMH, acţiunile amândurora crescând anul acesta cu peste 20% la anunţul unor vânzări record pentru finalul lui 2018 – în ciuda trendului ce încetinire la nivelul consumului în China.