Trei companii de IT din România, în topul Financial Times al firmelor europene cu cea mai rapidă creştere a cifrei de afaceri

Autor: Adrian Seceleanu 08.03.2019

Companiile locale de tehnologie Accesa IT, Trencadis şi Tremend, care au înregistrat rate medii de creştere ale cifrei de afaceri între 75% şi 125% în perioada 2014-2017, au intrat în ediţia 2019 a topului 1.000 al firmelor europene cu cea mai rapidă rată de dezvoltare a businessului realizat de publicaţia britanică Financial Times şi portalul american Statista.com.

Accesa IT, care s-a clasat pe locul 112 în topul FT, este o companie de software care lucrează în principal pentru clienţi externi. Firma a avut o rată medie de creştere de 125% în perioada 2014-2017. Compania Accesa IT Consulting este controlată de antreprenorul Iulian Iuga cu un pachet de 90% din acţiuni. Accesa şi-a consolidat recent toate operaţiunile din România, Germania şi Elveţia în cadrul unei entităţi din München, mutare care a fost completată şi de schimbări în acţionariat. Astfel, odată cu consolidarea, antreprenorul român a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de firma germană Alegri în cadrul Accesa şi a atras un alt acţionar minoritar, un furnizor de software şi consultanţă de IT din Germania.