KPMG: Trebuie să îi facem fişă de post noului coleg, robotul

Autori: Adelina Mihai , Alex Ciutacu 08.03.2019

Economia României are nevoie de o creştere exponenţială, iar acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul tehnologiei, care aduce valoare adău­gată businessului.

„Trebuie să vorbim des­pre creştere, dar nu des­pre orice creş­tere, ci de o creş­tere ex­po­nen­ţia­lă. De ce? Pen­tru că Ro­mâ­nia nu face ex­cepţie de la forţa cu care teh­no­logia acţio­nea­ză, res­pec­tiv ia lu­crurile care pâ­nă ieri erau li­mitate şi le face abun­dente, ac­ce­si­bi­le fie­cărui om la un cost aproa­pe inexistent“, a spus Ramona Jurubiţă, coun­try ma­naging part­ner al firmei de au­dit şi con­sul­tanţă KPMG în Româ­nia, în cadrul con­ferinţei anuale a KPMG organi­zată ieri la Bucureşti în parteneriat cu ZF.

În ceea ce priveşte viitorul pieţei forţei de muncă, se tot vorbeşte des­pre nevoia de creativitate şi de ino­va­re, însă este greu ca aceste abilităţi să iasă la suprafaţă câtă vreme anga­jaţii sunt implicaţi în procese re­petitive, care nu aduc va­loare adăugată, spun experţii.

„Trebuie să eli­be­răm timp cu aju­torul teh­nologiei, vor­bim de solu­ţii de tip ro­bo­tic pro­cess au­to­mation sau de in­teligenţă arti­fi­cială. Poate pot pă­rea lu­cruri din vii­to­rul foar­te înde­păr­tat, însă nu este aşa. Tre­bu­ie să construim o fişă de post pentru no­ul nos­tru coleg, robotul“, a spus Oana Iatan, Tax Se­nior Manager, People Services în cadrul KPMG în România.