Apocalipsa din retail continuă: Patru giganţi americani închid peste 1.000 de magazine

Autor: Iulian Tenchiu 10.03.2019

Charlotte Russe, Family Dollar, Abercrombie & Fitch, and Chico's sunt cele patru companii din retailul american care au anunţat recent închiderea a circa 1.100 de locaţii din SUA, scrie Business Insider.

Decizia giganţilor vine în contextul adâncirii crizei în care se află piaţa de retail care a determinat o scădere semnificativă a vânzărilor.

Odată cu aceasta decizie numărul total al magazinelor închise de marile companii din SUA a ajuns la 5.300 de unităţi. Decizia celor patru retaileri vine la doar o săptămână după ce brandurile Victoria’s Secrets, Gap şi JCPenney au anunţat închiderea a 300 de magazine.

Retailerul Charlotte Russe a declarat joi că va lichida businessul şi va închide cele 416 magazine rămase şi cele 10 magazine Peek Kids, după ce a închis alte 94 astfel de centre în februarie.

Miercuri, compania Dollar Tree a anunţat că intenţionează să rebranduiască aproximativ 200 de magazine Family Dollar în magazine Dollar Tree şi să închidă toate cele 390 de magazine aflate sub brandul Family.

Chico a declarat că va închide 90 de magazine White House Black Market şi 60 de magazine Soma în următorii trei ani, iar Abercrombie & Fitch a declarat că intenţionează să închidă până la 40 de magazine în acest an.

Compania a şi-a motivat decizia susţinând că vânzările din locaţiile Abercrombie au scăzut cu 2% în al patrulea trimestru. Majoritatea magazinelor pe care Abercrombie intenţionează să le închidă sunt situate în SUA, potrivit companiei.