Ministrul Transporturilor: „Vreau să trag un semnal de alarmă. În lipsa unui buget aprobat proiectele riscă să fie blocate”

Autori: Alina Botezatu , Mediafax 08.03.2019

Aflat în vizită la Suceava, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ţinut să tragă un semnal de alarmă, în ciuda faptului că situaţia găsită este una pozitivă, iar lucrările evaluate pot fi finalizate înainte de termen.

„Vreau să trag un semnal de alarmă: în lipsa unui buget aprobat proiectele riscă să fie blocate. Mulţumesc constructorilor, pentru că au înţeles această situaţie, că se mobilizează în continuare pentru a putea respecta termenele asumate”, a spus Răzvan Cuc, vineri.

Ministrul Transporturilor şi directorul general la Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră (CNAIR), Narcis Neaga, au vizitat, vineri, şantierul pentru varianta de ocolire a municipiului Rădăuţi (judeţul Suceava), evaluând stadiul de realizare a acestor lucrări. În discuţii, constructorul a precizat că termenul asumat pentru finalizare este anul 2021.

„Eu nu pot decât să vă felicit. Este unul dintre obiectivele pentru care nu vom avea probleme la execuţie. Nu vom avea probleme cu întârzieri. Vom avea o surpriză plăcută. Constructorul ne-a demonstrat că în toate lucrările pe care le-a executat, atât pe infrastructura mare, cât şi pe drumurile naţionale, se mobilizează. Evident că o să monitorizez şi acest şantier, dar sunt convins că sunt alţi constructori care merită să fie mai atent monitorizaţi. Aici sunt convins că lucrurile vor decurge repede şi mă hazardez să spun că acest proiect va fi terminat înainte de termen, fără alte costuri suplimentare şi probleme, aşa cum avem pe alte loturi de autostradă. Bani sunt, capacitate de mobilizare ştiu că aveţi.

În judeţul Suceava, Ministrul Răzvan Cuc va avea o serie de discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, ocazie ce va permite părţilor să identifice soluţiile şi priorităţile pentru obiectivele de infrastructură din judeţ.