Primăria Capitalei, „la mâna” Guvernului pentru un important proiect de infrastructură

Autor: Nicolae Oprea 10.03.2019

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti va supune, luni, în şedinţa ordinară, două proiecte prin care Municipalitatea solicită Guvernului să transmită către Primăria Capitalei două terenuri de pe Şoseaua Vitan, unde PMB are proiectul „Străpungere Nicolae Grigorescu”.

Practic, Primăria Capitalei solicită Guvernului să treacă din administrarea statului, respectiv a Ministerului Apărării, în cea a Municipalităţii, două terenuri, unde este prevăzut un obiectiv de infrastructură foarte important.

„Solicităm către Guvernul României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Municipiului Bucureşti a unei construcţii şi a unei suprafeţe de teren de pe Şoseaua Vitan- Bârzeşti, în vederea realizării obiectivului Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II”, se arată în proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Aşadar, obiectul de infrastructură depinde în mare măsură de răspunsul pe care Guvernul îl va oferi Municipalităţii, dar şi de perioada în care va lua o hotărâre în acest sens.