ZF Live. Ştefan Dumitru, IFN Extra Finance şi cel care a iniţiat platforma Real Estate Crowdfunding: România are o problemă de economisire, vorbim de peste 10 mld. euro care „băltesc“ în depozite

Autor: Alexandra Cepăreanu 11.03.2019

În România nu poţi participa la o campanie de crowdfunding (finanţare participativă), deoarece legislaţia la nivel naţional nu permite persoanelor fizice sau juridice să împrumute bani, cu randament mai mare decât dobânda de referinţă a Băncii Naţionale, care este de 2,5%, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Ştefan Dumitru, asociat IFN Extra Finance, care a iniţiat platforma Real Estate Crowdfunding.

„De ce nu puteţi investi într-un împrumut? Pentru că nu aveţi licenţă în România. În România, dacă dai bani împrumut, pentru că acesta este un con­tract de creditare, ca persoană fizică, peste dobânda de referinţă a Băncii Naţionale şi faci asta de mai mult de două ori, să zicem, te consideri cămătar şi ai o problemă legislativă în zona pe­na­lă. Pentru asta avem nevoie de licen­ţa din Lituania. Lituania, Estonia şi Leto­nia sunt avansate în direcţia regle­men­­­tării investiţiilor“, a spus Ştefan Dumitru.

Ştefan Dumitru este asociat al IFN-ului Extra Finance, care a iniţiat platforma de crowdfunding Real Estate Crowdfunding, care funcţionează pe piaţa locală cu licenţă din Lituania.