Interviu Gabriel Grădinescu, noul vicepreşedinte al ASF pe piaţa de capital: Suntem încrezători când vine vorba de obţinerea statutului de piaţă emergentă. Anul 2019 va fi hotărâtor

Autor: Răzvan Botea 12.03.2019

♦ Alegerea lui Gabriel Grădinescu ca vicepreşedinte al ASF a venit ca o surpriză în decembrie anul trecut după demisia deputatului Gabriel Bota, care a demisionat din această funcţie la doar o zi după ce a fost ales ♦ Gabriel Grădinescu are o experienţă în domeniul bancar de 25 de ani, în Banca Agricolă, Raiffeisen Bank şi Bancpost ♦ Prioritatea principală pentru anul 2019 este Statutul de Piaţă Emergentă, care este un obiectiv realizabil.



Noul vicepreşedinte responsabil de piaţa de capital din cadrul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Gabriel Grădinescu, spune în prima sa ieşire publică de la preluarea funcţiei, în cadrul unui interviu pentru ZF, că prioritatea principală pentru anul 2019 este Statutul de Piaţă Emergentă, care este un obiectiv realizabil. ASF va favoriza apariţia de produse noi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin reducerea cotei percepute în valoarea tranzacţiilor cu instrumente financiare din cadrul BVB.

„Avem mai multe priorităţi. În primul rând, Statutul de Piaţă Emergentă. lar aici ştim care sunt obiectivele principale: IPO-uri noi ale unor companii mari, dar şi de nivel mediu-mic, creşterea interesului investitorilor în a tran­zacţiona pe piaţa locală şi o infrastructura solidă atunci când vine vorba de intermediarii locali, cât şi stârnirea interesului pentru fondurile de investiţii. Bineînţeles, un mare pas înainte este Contrapartea Centrală, care poate avea un rol definitoriu în creşterea pieţei locale“, a spus pentru ZF Gabriel Grădinescu.