Primarul Firea a scos "nuiaua": Mai trebuie lucrat la salubrizare. Se curăţă în centru, dar la periferie se uită

Autor: Nicolae Oprea 12.03.2019

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că în Bucureşti au fost identificate 800 de gropi la final de iarnă, iar în ceea ce priveşte curăţenia în oraş, edilul le-a transmis companiilor de salubrizare că trebuie să mai lucreze şi să insiste atunci când acţionează pe străzi.

„Au fost identificate 800 de gropi în Capitală. Singura veste bună este că anul trecut erau 1.000. S-a acţionat la 600 de gropi. Fac apel la toate instituţiile să ne transmită în continuare dacă mai există gropi. Îi rugăm şi pe cetăţeni să nu ezite să ne informeze la numărul 0800 800 868 (...) Şi marcajele rutiere au nevoie de înprospătare, dar au nevoie şi de siguranţă. De acum doi ani, Administraţia Străzilor a organizat o licitaţie pentru marcaje, dar licitaţia a fost contestată, astfel că nu putem să avem un contract pentru aceste marcaj. Sperăm ca în perioada următoare aceste contestaţii nejustificate să înceteze”, a declarat, marţi, Gabriela Firea, în cadrul unui comandament pentru cărăţenia de primăvară organizat la Primăria Capitalei.

Edilul general le-a transmis companiilor de salubrizare că trebuie să mai insiste în ceea ce priveşte curăţenia în oraş.

„În ceea ce priveşte curăţenia, este normal să existe o exigenţă aparte (...) E clar că mai trebuie muncit şi reglat. Sunt convinsă de buna voastră credinţă, dar din păcate nu ne iese de fiecare dată. Se face curăţenie mai la centru, dar la periferie se mai uită. Cetăţenii Bucureştiului nu sunt de două feluri. Rugămintea mea expresă este o mai mare atenţie la curăţenie. O problemă este şi ridicarea deşeurilor. Există propuneri de ridicare a gunoiului noaptea, dar cetăţenii pot fi deranjaţi. Există şi varianta ridicării la ore în care să nu se încurce traficul, ora 9 – 10” , a mai precizat Firea.

Primarul general a mai transmis că şi în mijloacele de transport în comun trebuie acţionat şi solicită STB să cureţe mijloacele de transport şi în interior, şi în exterior.

În ceea ce priveşte cele 12 parcuri administrate de PMB, Firea spune că se fac lucrări, respectiv se reabilitează băncile şi se vor planta flori pe toată perioada anului.

„Legat de toaletarea copacilor, am primit fotografii de la cetăţeni prin care se vede că lucrările au fost efectuate greşit. Nu trebuie să lăsaţi copacii să cadă, dar nici să omorâm copacii prin toaletare”, a mai declarat Gabriela Firea.