Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu: Ne confruntăm cu cea mai mare dramă. Abandonul şcolar este foarte mare

Autor: Nicolae Oprea 13.03.2019

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu primarii municipiilor, că abandonul şcolar din România este foarte mare, iar în prezent sunt înscrişi 2,8 milioane de elevi, faţă de 4,3 milioane, câţi erau acum 15 ani.

„Ne confruntăm cu una din dramele pe care le trăieşte România, poate cea mai mare, cu o scădere dramatică a populaţiei şcolare. Dacă în urmă cu 15 ani aveam circa 4.300.000 de elevi în sistemul de învăţământ, astăzi mai avem doar 2,8 milioane şi este absolut greu de acceptat pentru oricare dintre noi că în 2018 s-au născut mai mulţi copii ai românilor în afara graniţelor ţării decât în ţară”, a declarat, miercuri, Ecaternia Andronescu, în cadrul reuniunii generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Ministrul Educaţiei a mai declarat că abandonul şcolar din România este extrem de mare, care creşte de la an la an.

„Încercăm să diminuăm abandonul şcolar. România raportează un abandon şcolar extraordinar de mare. Dau un singur exemplu, în 2018 au fost înmatriculaţi în sistemul de învăţământ în clasa a VIII - a 174.000 de elevi, s-au înscris la Evaluare 150.000, şi s-au prezentat la examen 142.000”, a mai precizat Andronescu.