Lumi diferite: Clienţii E.ON din România au stat în beznă 249 de minute. Cei din Germania, 20 de minute

Autor: Roxana Petrescu 14.03.2019
Decalajele faţă de vestul Europei rămân semni­fica­tive pe piaţa energiei în contextul în care în Ungaria durata întreruperilor neplanificate este de 60 de minute în re­ţeaua E.ON, iar în Germania lumina s-a luat în 2018 doar 20 de minute. În România, indicatorul a ajuns anul tre­cut la 249 de minute. În 2014, un consumator de ener­gie conectat la reţeaua de distribuţie adminis­trată de ger­manii de la E.ON din nordul ţării petrecea în beznă 408 mi­nute din cauza între­ruperilor neplanificate.

„Este păcat pentru această ţară, pentru cli­enţi şi pen­tru compa­nia noastră, dar tre­buie să re­ducem ni­ve­lul in­ves­ti­ţiilor. În com­paraţie cu anul ante­rior, vom in­ves­ti mai puţin cu 35-40%“, a declarat Frank Hajdinjak, direc­to­rul ge­neral al E.ON Ro­mânia, în cadrul ce­lei de-a opta ediţii a ZF Power Summit.

Declaraţiile lui Hajdinjak au venit în contextul în care compania pe care o conduce, un business de peste un miliard de euro activ în zona distribuţiei şi furnizării de energie şi gaze, intră sub incidenţa OUG 114.