Michal Szczurek, CEO al ING: În pofida taxei bancare noi vom continua să investim şi să creştem în România. Angajăm 200 de persoane anul acesta

Autor: Anelis Baciu 14.03.2019

ING Bank, a şasea bancă locală după active, va continua să investească şi să crească la nivel local în pofida taxei bancare, a declarat Michal Szczurek, CEO al ING. Acesta a subliniat însă că reprezentanţii ING sunt destul de supăraţi de modul în care această taxă a fost introdusă, fără studiu de impact şi fără consultare.

“Suntem destul de supărăţi din cauza modul în care această taxă a fost introdusă. Când introduci asemenea măsuri fără studii de impact, fără să înţelegi implicaţiile pe termen lung efectul este deteriorarea încrederii, iar acest lucru se resfrânge asupra întregii economii”, a spus şeful ING Bank.

El spune că nu există niciun argument rezonabil pentru un asemenea nivel de taxare al băncilor, mai ales în condiţiile unui nivel scăzut al intermedierii financiare la nivel local.

“În general taxarea nu este o idee bună atunci când gradul de intermediere este scăzut. În plus nivelul taxei nu poate fi comparabil cu cel al ţărilor unde o taxă pe activele băncilor mai există. Taxa este de patru ori mai mare decât cea din Polonia. Înţelegem însă că forma finală a taxei va fi schimbată”, a spus Szczurek.

El a subliniat însă că taxarea suplimentară nu va afecta planurile de dezvoltare ale ING la nivel local. Banca va continua să investească în tehnologie şi va angaja circa 200 de oameni în acest an.