Surpriză de la ING: După plata cu mobilul, banca intenţionează să introducă şi retragerile cu mobilul de la bancomat în 2019

Autor: Anelis Baciu 14.03.2019

ING Bank, una dintre cele mai digitalizate bănci locale, ar putea introduce în acest an posibilitatea retragerilor de cash de la bancomate doar cu telefonul mobil, a declarat Michal Szczurek, CEO al băncii.

„Am observat că odată ce au utilizat mobilul pentru plăţi clienţii nu mai folosesc cardul decât pentru retrageri de la bancomate. Cred ca în acest an vom introduce şi posibilitatea ca retragerile de la bancomate să fie efectuate cu mobilul, fără card. Visul nostru este ca atunci când un client iese din casă să nu mai fie nevoit să ia cardul cu el, ci doar telefonul”, a explicat şeful ING.

ING Bank România a introdus plata cu mobilul în vara anului 2018, iar în prezent a ajuns la circa 70.000 de utilizatori.

„Am fost uimiţi de reacţia pieţei”, a spus Szczurek.

ING Pay poate fi activat din ING Home’Bank. Serviciul este momentan disponibil numai clienţilor care folosesc un telefon cu sistem de operare Android. Plata efectivă cu telefonul presupune doar apropierea telefonului de POS, cu ecranul activat, şi comunicarea NFC activată. Serviciul ING Pay nu implică niciun comision şi nicio taxă de utilizare.