Adio retaileri independenţi. Mega Image a cumpărat reţeaua Zanfir din judeţul Vrancea într-o tranzacţie de 50-60 mil. lei

Autor: Cristina Roşca 15.03.2019

Cu 10 magazine şi afaceri anuale de 150 mil. lei, Zanfir era unul dintre cei mai mari retaileri independenţi.



Lanţul de supermarketuri Mega Image a preluat de la familia de antre­prenori Zanfir reţeaua cu acelaşi nume - Zanfir - din Vrancea, unul dintre cei mai mari retaileri indepen­denţi.

Valoarea tranzacţiei este estimată de ZF la 50-60 mil. lei, valoare ce ar poziţiona-o în topul deal-urilor prin care o reţea străină preia un jucător local. Prin această mutare Mega Image îşi face intrarea în regiunea Moldovei.

Tranzacţia a primit deja acordul Consiliului Concurenţei. Zanfir deţine zece magazine în judeţele Vrancea şi Bacău, pe când Mega Image are peste 670 de super­marketuri şi magazine de proximitate, fiind al doilea cel mai extins jucător din România. Mai mult, Mega Image este şi unul dintre cei mai puternici retaileri ca cifră de afaceri, de aproape 5 mld. lei în 2017 (ulti­mul an pentru care există date), de trei ori mai mari ca în urmă cu cinci ani, adică în 2012. Zanfir SNS are atât producţie, cât şi retail, şi afaceri totale de aproape 190 de milioane de lei în 2017.

Comerţul contribuia anterior cu 85% la totalul businessului, adică cu circa 160 mil. lei, valoare ce poziţio­nează compania în topul celor mai mari retaileri indepen­denţi din România, alături de nume precum Annabella sau Paco Super­market. Pentru familia Zanfir, companie controlată de familia cu acelaşi nume, această tranzacţie înseamnă exit-ul din zona de retail, dar nu şi de producţie.