Ce spune Nuclearelectrica, aflată în top 10 companii din România care plătesc cele mai mari salarii: Dacă nu creşteam salariile, plecau oamenii în China sau Finlanda

Autor: Roxana Petrescu 15.03.2019

Unii dintre cei mai bogaţi angajaţi din România au devenit şi mai bine plătiţi, teama de a pierde şi ultimii specialişti din industria nucleară determinând Nuclearelectrica să ia măsuri.



Astfel, cheltuielile cu personalul ale Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, au crescut anul trecut cu 20%, aceasta fiind a doua cea mai mare categorie de cost pentru companie.

Situată oricum în primele trei firme din România în funcţie de valoarea salariului net, Nuclearelectrica a plusat în contextul în care risca să-şi piardă oamenii în China, Finlanda sau Emiratele Arabe Unite.

Mai departe, producătorul de energie a demarat un întreg „arsenal“ de măsuri pentru a-şi asigura masa critică de specialişti pentru proiectul retehnologizării Unităţii 1 de la Cernavodă, proiect de 1,5 miliarde de euro.

„Dacă nu creşteam salariile anul trecut, ne plecau oamenii“, spune Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, cu un mandat confirmat pentru următorii patru ani.

Datele din piaţă arată că la nivelul anului 2017, Nuclearelectrica a fost al treilea cel mai generos angajator cu oamenii săi, salariul mediu net lunar fiind de 7.724 de lei. Producătorul de energie a fost depăşit doar de Romatsa şi de Microsoft România.