Cât va costa Model Y, cel mai nou SUV de la Tesla

Ziarul Financiar 15.03.2019

Tesla Inc şi-a prezentat maşina sport electrică Model Y, construită pe aceeaşi platformă cu modelul Model 3, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters. Iniţial, producătorul de automobile electrice va lansa o versiune mai scumpă, iar peste trei ani va reveni cu o versiune de sub 40.000 de euro.

Elon Musk, directorul executiv Tesla, a spus, cu ocazia lansării de joi, că prima versiune a noului modelul SUV va putea parcurge o distanţă de 482 de kilometri şi va costa 47.000 de dolari.

Începând cu anul 2021, Tesla va lansa un Model Y standard care va costa 39.000 de dolari, la o autonomie de 230 de mile. Disponibil cu cinci scaune, acest vehiculul va putea fi modificat pentru a include şapte scaune, contra unei sume suplimentare de 3.000 de dolari.

După eveniment, pe site-ul Tesla a apărut o pagină de comenzi, prin intermediul căreia se poate configura un model mult mai scump, cu o autonomie mai bună şi cu tracţiune pe spate care va fi disponibil de anul viitor. Pentru a putea comanda maşina, este nevoie de un avans rambursabil de 2.500 de dolari.

SUV-urile mici sunt cel mai rapid segment de creştere în Statele Unite şi China, cea din urmă fiiind mai mare piaţă auto şi unde este Tesla construieşte o fabrică unde va fi produs SUV-ul Model Y.

Tesla s-a bucurat că până acum a avut o competiţie redusă pe segmentul maşinilor sedan, dar competiţia pentru SUV-urile electrice se încinge, în condiţiile în care Tesla vrea să dezvolte un nou model de lux pe segmentul care i-a adus o bună reputaţie.