Marian Pîrvu, CEO al Depaco, producător de acoperişuri: E o lipsă cruntă de specialişti în construcţii, de la ingineri la proiectanţi sau zidari

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.03.2019

♦ Media salarială în cadrul Depaco este de 2.600 de lei net ♦ Compania are trei fabrici de ţigle metalice, în judeţele Prahova, Dolj şi Bistriţa-Năsăud ♦ Afacerile Depaco au ajuns în 2018 la 232 mil. lei.



Producătorul de sisteme pentru acoperiş Depaco, firmă controlată de grupul de construcţii Teraplast Bistriţa, derulează o investiţie de peste 20 de milioane de lei pentru construcţia unei fabrici de aco­perişuri în localitatea prahoveană Băicoi. Noua unitate de producţie va avea nevoie de 42 de angajaţi, pe care com­pania îi caută în acest moment, fa­bri­­ca urmând să fie gata până la sfârşitul acestui an.

„Construim o fabrică nouă de ţiglă me­talică, la distanţă de 500 de metri de cea pe care o avem deja în Băicoi. Prima etapă se va face cu ajutor de stat, în valoare de aproape peste 8 milioane de lei, iar pen­tru a doua fază de dez­voltare vom investi fon­duri proprii“, spune Marian Pîrvu, di­rec­­torul general Depaco, numit în aceas­­tă funcţie la începutul anului 2019.