Urmează ZF Top 1.000 cele mai mari companii din România

Ziarul Financiar 18.03.2019

Ziarul Financiar realizează a doua ediţie a anuarului Top 1.000 cele mai mari companii din România, un catalog de colecţie care oferă în peste 100 de pagini imaginea liderilor de business locali. Catalogul din acest an este şi o „filă“ din istoria de business a României prin surprinderea în cifre, statistici şi analize a imaginii României la 100 de ani.

Companiile din top 1.000 oferă ima­­ginea clară a economiei locale, ara­tă importanţa fiecărui sector de acti­vitate, a antreprenorilor, a companiilor de talie mare, dar şi a jucătorilor din „liga a doua“, care însă vin puternic din urmă.

Peste 700 dintre companiile din top 1.000 vin din două sectoare mari: industrie prelucrătoare (374 de com­panii) şi comerţ (344 de firme), iar Au­to­mobile Dacia, liderul industriei pre­lucrătoare, şi OMV Petrom Mar­keting, liderul companiilor din comerţ, sunt de altfel şi cele mai mari două com­panii din România după cifra de afa­ceri din 2017. Podiumul este com­pletat de OMV Petrom SA, singurul pro­ducător local de petrol şi gaze şi compania cu cel mai bun rezultat net din economie în 2017.

Vedeţi care sunt companiile „responsabile“ de aproape jumătate din cifra de afaceri totală din România