Iohannis vrea sa facă din deficitul comercial urgenţă naţională

Autor: Răzvan Botea 18.03.2019

Iohannis vrea sa facă din deficitul comercial urgenţă naţională

Klaus Iohannis, preşedintele României, a cerut Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România(ANEIR) să vină cu o analiză în vederea reducerii deficitului comercial şi vrea să declare problema deficitului cauză naţională.

„Problema deficitului este gravă. Chiar în dimineaţa aceasta am primit un telefon de la preşedintele ţării care vrea să facă din aceasta o cauză naţională. ”, a declarat Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR, în cadrul unei dezbateri cu ocazia lansării cărţii „100 de ani de comerţ exterior românesc”, coordonată de ANEIR.

Deficitul comercial al României a explodat în luna ianuarie 2019, România înregistrând un sold negativ al balanţei comerciale de -1,3 mld. euro, potrivit celor mai recente date ale Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Cifra face din România ţara care înregistrează cel mai mare deficit comercial din Europa Centrală şi de Est. Singura ţară din regiune care înregistrează de asemenea deficit comercial, în afară de România, este Bulgaria.