James Simmons, CEO al Unilever în regiune: România este un loc bun pentru investiţii. "Sunt optimist în ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare ale businessului în România pe termen lung.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 19.03.2019

James Simmons, managerul care conduce Unilever South Central Europe, regiune care include cinci pieţe, inclusiv România, spune că businessul companiei merge bine, iar anul trecut a fost unul dintre cei mai buni pentru companie din ultimii cinci ani. 

În plus, el este încrezător în ceea ce priveşte evoluţia pozitivă a economiei României pe termen lung. „Sunt optimist în ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare ale businessului în România pe termen lung. Este un loc unde să vii să investeşti şi să construieşti o companie de succes“, a spus managerul în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

James Simmons conduce Unilever South Central Europe, compania care administrează businessul din România, Bulgaria, Serbia, Moldova şi Muntenegru al gigantului anglo-olandez. Dintre acestea România este cea mai puternică piaţă, fiind responsabilă pentru circa 70% din totalul cifrei de afaceri.

Unilever South Central Europe a avut în 2017 (ultimele date disponibile) afaceri totale de aproape 900 mil. lei (195 mil. euro), cifră care cuprinde pe lângă îngheţată şi vânzările de bunuri de îngrijire personală (cu branduri precum Dove), îngrijirea locuinţei (OMO) sau unele alimente (Delikat). Anul trecut, gigantul a cumpărat Betty Ice, cel mai mare business românesc din industria îngheţatei.