Eugen Teodorovici: Până la final de 2020, ANAF trebuie să fie într-o clădire nouă, cu servere noi

Autor: Alina Botezatu 20.03.2019

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi cu totul modernizată, inclusiv clădirea, până la finalul anului viitor.

„Până la final de 2020 este anul în care ANAF trebuie să fie într-o clădire nouă, cu servere noi. (...) Este termenul până la care o să vedeţi ANAF nou, tot IT infrastructură, sistemul făcut, fără probleme de comunicare”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1.

În schimb, ministrul Finanţelor a menţionat că ecourile securiştilor de la Fisc se aud şi astăzi.

„O să vin în următoarea emisiune cu un dosar pe ani, când faimosul şef al ANAF-ului, înainte să fiu eu ministru, închidea firmele pentru 3 lei, 9 lei, 20 de lei. Cei care au semnat procesele verbale, inspectorii atifraudă, trebuie să-mi explice şi mie, că n-o să îi las în pace, cum de au semnat aceste procese verbale: ce inimă au avut. Dacă îi dă naiba să invoce lege, vor avea o problemă cu mine, pentru că trebuiau să se ducă, în momentul acela, la tovarăşul domn preşedinte de la acel moment sau la ministrul de la acel moment să zică «Domnul ministru, eu mai bine îmi dau demisia decât să închid o firmă pentru nouă lei trei luni»”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a confirmat că erau şi cazuri în care această metodă a fost recomandată de servicii pentru a fi speriaţi comercianţii. „Ai dosare trimise de cei de la parchete în ANAF. Ce conflict mai mare de interese putea să fie decât acesta?”, a adăugat Teodorovici.