Recrutare surpriză: Bitdefender a adus pe poziţia de director financiar un irlandez care a lucrat pentru grupul american Verifone în Europa şi Rusia

Autor: Ioana Nita 21.03.2019

Furnizorul de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de software din România, l-a numit în funcţia de director financiar pe irladezul John Stynes, un executiv cu aproape două decenii de experienţă în companii de tehnologie listate la bursă. Înainte de a se alătura echipei Bitdefender, John Stynes a ocupat poziţia de director financiar în cadrul companiei americane Verifone pentru regiunea Europei şi Rusia.

În cadrul Verifone, el a avut un  un rol cheie în procesul de transfomare a departamentului financiar, de observaţie strategică a businessului şi de relaţia cu investitorii din Europa, astfel că activitatea sa a permis companiei să se delisteze de la bursă şi să devină companie privată în august 2018. De asemenea, Stynes  a lucrat şi în cadrul producătorului de electronice TT Electronics şi al gigantului american Cisco.

„Mă bucur să mă alătur echipei Bitdefender în această perioadă de transformare şi de creştere accelerată. Am sesizat un potenţial enorm al industriei de securitate informatică pentru viitorii ani, iar Bitdefender are o poziţie solidă în această piaţă câtă vreme peste 38% dintre soluţiile de securitate şi utilizatorii acestora folosesc deja tehnologiile sale premiate”, a declarat John Stynes, director financiar în cadrul Bitdefender.

El a preluat poziţia de la Niculae Dincă, fostul director financiar al Bitdefender, care va continua însă să fie parte a echipei de management a departamentului financiar şi îl va sprijini pe Stynes în perioada de tranziţie.

Dincă a condus în ultimul deceniu finanţele Bitdefender, o perioadă de expansiune susţinută a businessului, cu multiple runde de finanţare din partea investitorilor. Stynes completează linia de top management a Bitdefender formată din Florin Talpeş, CEO, Bogdan Irina, director operaţional, Bogdan Dumitru, director tehnic, şi Rareş Ştefan, director de strategie. În ultimii trei ani, compania a dezvoltat semnificativ echipele sale enterprise şi corporate din Europa şi Statele Unite ale Americii.