Topul companiilor de asigurări generale şi de viaţă pe 2018. City Insurance şi-a păstrat poziţia de lider pe asigurări generale după ce şi-a majorat cu 2 procente cota de piaţă. NN rămâne liderul pe asigurări de viaţă

Autor: Anelis Baciu 21.03.2019

City Insurance s-a distanţat în clasamentul com­pa­niilor de asigurări generale de principalii com­petitori în 2018, în condiţiile în care şi-a majorat cota de piaţă cu două pruncte procentuale, până la 18,4%, pe parcursul anului trecut, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

City Insurance a vândut asigurări în valoare de aproape 1,5 miliarde de lei anul trecut, în creştere cu circa 18% faţă de 2017. City activează doar pe piaţa asigurărilor generale şi vinde în principal asigurări auto obligatorii (RCA). Strict, doar pe segmentul asigurărilor RCA City Insurance are o treime din subscrierile totale. City este foarte activ în vânzarea de poliţe RCA pe o lună şi pe trei luni, potrivit informaţiilor din piaţă. Asigurările RCA pe o lună, respectiv trei luni au un tarif anualizat semnificativ mai mare decât poliţele încheiate pe un an.