Ce scrie presa americană: UiPath se apropie de visul de a fi un „Google sau Facebook al României“: o nouă rundă de finanţare ar putea evalua compania la 6-7 mld. dolari

Ziarul Financiar 21.03.2019

UiPath, un start-up care în 2015 - anul în care obţinea prima finanţare de 1,6 mil. dolari, încă funcţiona într-un apartament din zona Delea Veche din Bucureşti, se află acum, când are sediul central în New York, în discuţii să obţină 300-400 mil. dolari de la unii dintre cei mai mari investitori instituţionali din lume, la o evaluare de 6-7 miliarde de dolari, dublă faţă de cea din toamna anului trecut, tranzacţie care ar aduce compania  mai aproape de visul de a deveni „un Google sau Facebook al României“. Informaţia, care a apărut în publicaţia americană Business Insider, nu a fost comentată de UiPath până la închiderea ediţiei.

Evoluţia incredibilă a UiPath, companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, se suprapune cu parcursul nu mai puţin spectaculos al tehnologiei în care s-a specializat start-up-ul: dezvoltarea de roboţi software care înlocuiesc oamenii în realizarea de activităţi repetitive din companii. Adrian Seceleanu

Noua rundă de finanţare, care ar urma să se finalizeze la începutul lunii aprilie, ar fi condusă de investitori instituţionali precum Coatue, cu posibila participare a altor jucători precum T. Rowe Price, conform unei surse citate de Business Insider. UiPath fusese evaluată la 110 mil. dolari în aprilie 2017. În septembrie 2018 compania era deja evaluată la 3 miliarde de dolari.

Dacă informaţiile se confirmă UiPath ar deveni cel mai valoros start-up din lume de pe piaţa de soluţii de inteligenţă artificială.