Finanţe personale. SIF-urile au propuneri de dividende cu randamente de la 2,4% la 7,2%

Autor: Liviu Popescu 21.03.2019

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) inten­ţio­nea­ză să-şi remunereze investitorii cu dividende ale căror ran­damente sunt cuprinse între 2,4% cum este cazul SIF Ba­nat-Cri­şana, şi 7,2% la SIF Oltenia, societate care în toam­na anului trecut a vândut pentru 140 mil. euro pachetul la BCR.

„Propunerile SIF-urilor legate de dividende nu ies foarte mult din tiparul celor distribuite în anii trecuti. Remarcăm, în sens pozitiv, randamentul mai ridicat oferit de dividendul propus de către SIF Oltenia, în acest caz tranzacţia de vânzare a pachetului la BCR contribuind substanţial“, spune Gabriel Aldea, şeful brokerilor de la Tradeville, cea mai mare societate de brokeraj pe partea de retail din România.

SIF Oltenia a anunţat miercuri că intenţionează să-şi remunereze investitorii cu un dividend de 0,15 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 7,2% la preţurile de tranzacţionare pre-anunţ. Societatea vrea să propună acţionarilor în şedinţa din 24 aprilie 2019 ca 87% din rezultatul net înregistrat pe parcursul anului 2018 să fie distribuit investitorilor.

Consiliul de Administraţie al societăţii propune ca 28 mai 2019 să fie data de înregistrare şi 17 iunie data plăţii.