Piaţa serviciilor de consultanţă a depăşit pragul de 200 mil. euro în 2018, plus 6%, ritm care se va menţine şi anul acesta

Autor: Cristina Bellu 21.03.2019

Piaţa serviciilor de consultanţă din România a înregistrat anul trecut o creştere de 6% faţă de 2017, situându-se la peste 200 milioane euro, potrivit datelor furnizate de compania de consultanţă în management Horváth & Partners, care apreciază că ritmul de creştere de 6% se va menţine şi anul acesta.

“Pentru piaţa serviciilor de consultanţă în management din România, 2018 a fost unul dintre cei mai buni ani din ultima perioadă. Digitalizarea este, încă din 2017, unul dintre principalele motoare ale pieţei. În 2018, am avut un număr semnificativ de cereri de la clienţi care doreau să-şi crească nivelul de productivitate şi să îşi eficientizeze procesele, astfel că au avut nevoie de consultanţă pentru implementarea de servicii digitale. Majorările salariale au pus presiune pe multe companii, determinându-le să aloce mai multe fonduri pentru consultanţă în vederea îmbunătăţirii performanţei şi a reducerii de costuri”, explică Kurt Weber, Director General al Horváth & Partners Romania.