MedLife propune o remuneraţie de 7000 euro pentru preşedintele Consiliului de Administraţie şi de 5000 euro pentru membri

Autor: Roxana Rosu 22.03.2019

Compania de servicii medicale private MedLife propune o remuneraţie de 5.000 euro/lună pentru fiecare membru al Consiliului de Administraţie şi de 7.000 euro net pentru preşedintele boardului.

Propunerea va fi discutată de acţionarii companiei în adunarea generală din 22 aprilie 

De asemenea, pe ordinea de zi se află aprobarea sumei agregate de 8,8 milioane lei ca limită generală a tuturor remuneraţiilor suplimentare ce pot fi acordate membrilor Consiliului de Administraţie şi a  tuturor remuneraţiilor directorilor executivi ai societăţii.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din România, a finalizat recent achiziţia pachetului majoritar de 51% de acţiuni al grupului de companii Rozsakert Medical Center, din Ungaria.  În plus, compania vrea să se extindă în următoarele două luni cu încă două unităţi medicale în Ungaria în regim de greenfield.

MedLife, companie cu o capitalizare de 586 mil. lei, înregistrează de la începutul anului o scădere de 1,12%, la preţul curent de 26,5 lei pe acţiune, în contextual unui rulaj în valoare de 5,8 mil. lei. 

Grupul de servicii medicale private a încheiat anul 2018 cu un profit net de 16,4 milioane de lei, în creştere cu 88% faţă de anul precedent, în timp ce ce afacerile au urcat cu 28% la 795 mil. lei.

În acţionariatul furnizorului de servicii medicale, fondatorii companiei, respectiv familia Marcu, au cele mai mari pachete de acţiuni, de aproape 46%.