Sectorul manufacturier german, în scădere pentru a treia lună consecutiv

Autor: Catalina Apostoiu 25.03.2019

Sectorul manufacturier german şi-a continuat declinul în martie, intensificând temerile că disputele comerciale nesoluţionate amplifică încetinirea celei mai mari economii europene, scrie Reuters.

După nouă ani consecutivi de creştere, economia germană resimte efectul conflictelor comerciale, şi al slăbirii activităţii economice din zona euro.

Indicatorul PMI al IHS Markit pentru sectorul serviciilor şi cel manufacturier, care împreună reprezintă peste două treimi din economie, a coborât la 51,5, cel mai scăzut nivel din iunie 2013.

Declinul a fost în principal generat de cea mai slabă activitate a sectorului manufacturier din august 2012. Acest sub-indicator a scăzut la 44,7, menţi­nân­du-se sub pragul de 50 pentru a treia lună consecutiv. Creşterea serviciilor a încetinit la 54,9 după o creştere la 55,3 în februarie.

Economistul Chris Williamson a declarat că tendinţele divergente nasc întrebarea cât timp vor mai continua serviciile să dea impuls economiei germane şi să o ajute să evite o recesiune.