Familia Vulpe a ajuns la afaceri de 297 mil. lei cu brandul de mezeluri Fox

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.03.2019

Grupul de firme Fox este unul dintre cei mai mari producători de mezeluri cu acţionariat românesc şi are aproximativ 900 de angajaţi.



Fox Com Serv Distribution, cea mai mare companie din grupul Fox controlat de familia Vulpe, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 297,4 milioane de lei (63,8 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Businessul antreprenorial deţine o unitate de producţie în Capitală şi activează prin două companii: Fox Com Serv (care se ocupă de activitatea de producţie) şi Fox Com Serv Distribution (distribuţie şi vânzare).

Profitul cumulat al celor două companii s-a situat anul trecut la aproape 42 de milioane de lei (9 mil. euro), cu circa 30% mai mare faţă de anul precedent.

Producătorul are în portofoliu produse precum salam, cârnaţi, crenvurşti şi şuncă, produse cu care Fox este prezent în majoritatea reţelelor de comerţ modern.

Conform datelor companiei de cercetare de piaţă Vektor Market, Cris-Tim a fost cel mai vândut brand de mezeluri în 2018 în valoare, iar Fox este brandul numărul doi de pe piaţă.