Sirenele de război au sunat în centrul Israelului, după ce rachete au lovit în inima ţării, lângă Tel-Aviv

Autori: Marinela Sarbu , Mediafax 25.03.2019

Sirenele au sunat în centrul Israelului după ce o casă a fost incendiată şi şase persoane au fost rănite luni dimineaţă într-un oraş de lângă Tel Aviv în urma unui presupus atac cu rachetă provenit din Fâşia Gaza, au anunţat medicii şi poliţia israeliană, relatează Reuters.

Incidentul produs în Mishmeret, un oraş agricol la nord de Tel Aviv, a venit într-o perioadă de tensiune ridicată, înaintea aniversării protestelor de la frontiera dintre Gaza şi Israel şi a campaniei electorale pentru alegerile din 9 aprilie din Israel.

Poliţia a spus că o casă a luat foc şi au existat informaţii că au fost lovite de o rachetă. Serviciul de ambulanţă Magen David Adom a spus că îi tratează pe şase dintre ocupanţii clădirii care au fost răniţi.

Armata israeliană a declanşat sirenele de avertizare la câteva minute după producerea atacului şi au anunţat că o rachetă a fost lansată din Gaza, o enclavă palestiniană dominanţă de islamiştii Hamas şi alte grupări militante care posedă astfel de arme.

Nu există nici o confirmare venită din partea palestiniană.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care se află în căutarea unui al cincilea mandat la alegerile de luna viitoare, se află la Washington şi se va întâlni luni cu preşedintele american Donald Trump.