Cu o fuziune nu se face primăvară, dar Deutsche Bank începe din nou să dea bonusuri: Şeful băncii a primit 7 milioane de euro

Autor: Alex Ciutacu 25.03.2019

Deutsche Bank a plătit primele bonusuri către directori din board pentru prima oară în ultimii patru ani, iar Christian Sewing, executivul băncii a primit un pachet de 7 milioane de euro, ceea ce îl introduce în rândul celor mai bine plătiţi bancheri din Europa, potrivit Reuters.

Subiectul bonusurilor în cadrul Deutsche Bank are o anumită sensibilitate politică încât Deutsche Bank negociază o fuziune cu Commerzbank – iar sindicatele atrag atenţia că aceasta ar duce la 30.000 de concedieri.

Sewing, care a devenit CEO în aprilie anul trecut, a îndreptat Deutsche Bank înspre primele profituri din ultimii patru ani, şi conduce fuziunea cu Commerzbank. În 2017 el a câştigat 2,9 milioane euro.

Veniturile lui pentru 2018 a depăşit veniturile altor executivi precum John Flint de la HSBC sau Jes Staley de la Barclays.

Raportul anual al Deutsche Bank arată că directoratul a primit salarii plus bonusuri în valoare totală de 55,7 milioane euro în 2018, faţă de 29,8 milioane euro în anul anterior.