Afacerile din industria hotelieră românească au ajuns la 1,2 mld.euro în 2018; Bucureşti, printre cele mai dinamice pieţe europene

Autor: Roxana Rosu 25.03.2019

Numărul turiştilor din România a crescut anul trecut cu 6,7% , cifra de afaceri generată de industria hotelieră fiind estimate la 1,2 miliarde euro, potrivit unei analize realizată de compania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate, asociat internaţional Savills în România.

În ceea ce priveşte perioada 2019-2020, numărul de hoteluri a creşte cu circa 10%, de la 1.633 la 1.800 de unităţi.

Printre cele mai importante livrări pentru această perioadă se numără hotelurile Courtyard şi Autograph Collection aparţinând Marriott International în Bucureşti, o serie de hoteluri ibis în Bucureşti şi Timişoara sau extinderea brand-ului Mercure în oraşe precum Timişoara, Sibiu şi Braşov. Există de asemenea o tendinţă de renovare, modernizare şi reintroducere în circuitul turistic a unor hoteluri vechi, cu istorie bogată şi arhitectură caracteristică. Un exemplu în acest sens este inaugurarea hotelului Lido în luna ianuarie a acestui an, o clădire emblematică a Bucureştilor anilor ’30.